A téglákat kiégetés után vízszintes felfekvő felületükön megcsiszolják így pontos, szép falazat készíthető a téglákból. Kétféle kötőanyaggal kerül forgalomba, amit a tégla ára tartalmaz!

A téglák oldalán található leginkább a cipzár fogaihoz hasonlító kiemelkedések-bemélyedések azaz nútok-féderek összekapcsolódnak így szükségtelen a függőleges habarcs anyagtakarékos megoldást jelent és jobb hőszigetelést is biztosít.

Minden szerkezet hőszigetelő képességét egy számmal lehet kifejezni. Ez a szám megmutatja, hogy ha a szerkezet két oldalán egymástól különböző hőmérséklet van, akkor mennyi hő jut át a magasabb hőmérséklet felől az alacsonyabb felé. Ez az érték az “U” hőátbocsátási tényező.

Minél kisebb egy szerkezeti elem U értéke annál jobb a hőszigetelése!

W3G-technológia:

W: a kéményrendszer a nedvességnek ellenáll
3: minden fűtési módra alkalmas
G: ellenáll a koromégésnek

EGYKÜRTŐS KÉMÉNY : A legkissebb helyigényű, leggyakrabban használt kéménytípus. Nappaliban lévő cserépkályha és kandalló számára ideális megoldás. Minden más tüzelőberendezésekhez is alkalmazható.
EGYKÜRTŐS SZELLŐZŐS KÉMÉNY : Szellőzőjárattal kiegészített kéménytípus. Alkalmazásásval biztosítható az égéshez szükséges levegő (nem LAS rendszerek esetén) vagy megoldhatjuk vele például a mellékhelyiség szellőzését, konyhai pára/szagelszívó kivezetését.
KÉTKÜRTŐS SZELLŐZŐS KÉMÉNY : Bármelyik Leier kémény típus azonossal vagy másik típussal kombinálható.

Az engób egy agyagásványt tartalmazó természetes színezőanyag, úgynevezett agyagiszap. Az engób a cserép kiégetése során az agyaggal kémiailag egyesül,  beleég a felületbe. Az engób nem egy bevonat, hanem maga a cserép. A cserép anyagának részévé válik, ezáltal egy rendkívül ellenálló felület jön létre.

A RESISTOR A MEDITERRÁN CSEREPEK FELÜLETKEZELÉSE:

  • Rendkívül sima felület
  • Rendkívül ellenálló felület
  • Mohásodással szembeni rezisztencia
  • Nincs vízfelvétel
  • Esztétikus fénnyesség

A COLORSYSTEM A MEDITERRÁN CSEREPEK FELÜLETKEZELÉSE:

  • Magas színvédelem
  • Magas öntisztuló képesség
  • Kiválló kopásállóság

BRAMAC NOVO

A hagyományos felületekhez képest fokozott színvédelmet, fokozott UV védelmet nyújt és nagyobb ellenállóságot biztosít a szennyeződések ellen.

BRAMAC PROTECTOR

Hosszan tartó védelmet nyújt a szennyeződések, mohásodás, színfakulás ellen.

BRAMAC PROTECTOR PLUS

Finom sima felülete, extrém ellenálló képessége a minőség csúcsa

A WINCOLOR az Azzurro tetőcserepek felületkezelése, a német Einza festékgyártó által kifejlesztett, jelenleg ismert leghatékonyabb felületi védelem a tetőcserép piacon.

A vakolat struktúrája alapvetően a termék szemcseösszetételéből adódik. A kivitelezés során viszont számos struktúraverzió alakítható ki, melynek csak a kivitelező szaktudása szab határt.

Míg a dörzsvakolatban kis mennyiségben vannak nagyobb szemcsék, addig a kapart hatású vakolat gyakorlatilag egyszemcsés adalékanyag-összetételű termékként azonosítható.

Kaparás: a felhordott összedolgozott vakolat felületét meghúzás után lehúzóvassal, szöges léccel átkaparják, ami a kapart vakolatréteg felső, összedolgozott részét eltávolítja, ezáltal a vakolat szemcsés szerkezete láthatóvá válik.

A vakolat struktúrája alapvetően a termék szemcseösszetételéből adódik. A kivitelezés során viszont számos struktúraverzió alakítható ki, melynek csak a kivitelező szaktudása szab határt.

A dörzsvakolatban kis mennyiségben vannak nagyobb szemcsék.

Dörzsölés: a vakolat szemcseméretének megfelelő vastagságban történő átdörzsölése. Mész és cementvakolatok esetén az alapvakolatokra egy, a habarcs szemcseátmérőjével egyező vékony vakolatréteg kerül felhordásra, aminek átdörzsölésével véglegesítik a felületet.