Tetőt egy életre szólóan választunk, így fontos a minőségi termékválasztás, de fontos az is, hogy a héjazat jól illeszkedjen az adott környezetbe, tájegységbe, feleljen meg a Kárpát-medence éghajlati viszonyainak, és nem utolsó sorban legyen környezetbarát. Ezért idén a Terrán elindította Palatetőcsere Programját, amit azoknak a családoknak ajánl, akik környezetszennyező, bitumen alapanyagú zsindely vagy azbeszt alapanyagú palatetőjük cseréjét tervezik, de még nem találták meg az egyszerű, gyors és költséghatékony megoldást.

A palatető amortizációs ideje anyagtípustól, termékfajtától, környezeti hatásoktól függően 20-30 év szakértőink szerint, így a cseréje több mint aktuális napjainkban.

A másik jelentős probléma a palatetők bontása. Ennek oka, hogy a szállítást csak speciális szaktudással rendelkező cégek végezhetik, mivel a bontásból származó törmelék veszélyes hulladéknak minősül.

A Terrán erre nyújt megoldást a piaci árnál lényegesen kedvezőbb feltételekkel a Palatetőcsere Programjával. A szolgáltatás során veszélyes-hulladék kezeléssel és ártalmatlanítással foglalkozó céggel együttműködve biztosítja a felújítás során keletkező veszélyes-hulladékok elszállítását.

A tetőidomhoz műszakilag legmegfelelőbb cseréptípus kiválasztásához, a pontos anyagszükséglet meghatározásához és a hulladékkezeléssel kapcsolatos bővebb tájékoztatáshoz vegye igénybe Terrán Területi képviselő kollégái segítségét!

 

A programban érintett veszélyes hulladékok:

 

EWC 17 06 05 – azbeszttartalmú pala (síkpala és hullámpala)

EWC 17 06 03 – bitumenes tetőlemez

A kedvezményes hulladék szállítási díjak igénybevételének feltétele, hogy a megrendelőnél a Terrán Kft. által gyártott tetőfedő anyagok kerülnek beépítésre, melyet a vásárláskor kapott számlával kell igazolni.

 

Palatetőcsere programukról bővebb információt az innen letölthető tájékoztatóban talál.

 

Forrás: https://www.terranteto.hu/palacsere-program