Mit kell tudnia egy korszerű kéménynek? Hogyan válasszunk nekünk megfelelő kéményt? Segítség a Leier.hu-tól.

MIT KELL TUDNIA EGY KORSZERŰ KÉMÉNYNEK?

A fűtőkészülékek utóbbi évtizedekben történt fejlesztései, párhuzamban a folyamatosan növekvő energiatudatosságunkkal, jelentősen átalakították a kéményekkel szemben támasztott követelményeket. A tüzelőanyagok energiájának egyre nagyobb részét vagyunk képesek hasznosítani fűtés céljára, így a távozó füstgáz mennyisége és hőmérséklete jelentősen lecsökkent. A kéményekkel szemben egyre nagyobb elvárás a füstgázból kicsapódó nedvességnek és agresszív savaknak történő fokozott ellenállóság. A kéménytechnikában alkalmazott kerámia béléscsövek az ellenállóságukat több évtizede bizonyítják. A többhéjú, hőszigetelt, kerámia béléscsöves kéményrendszereink a legjobb megoldást nyújtják hosszú távra.

A KÉMÉNY ÉRTÉK!

A lakás fő fűtőkészülékét kiszolgáló kémény mellett egy új kürtő beépítése – akár egy kéménytestben – nem jár jelentős többletköltséggel. A ház vagy lakás bekerülési értékének kevesebb, mint 1 %-át jelenti! Ön ezzel mégis megteremti egy hangulatot és biztonságot jelentő kandalló beépítésének lehetőségét akkor is, ha erre csak a jövőben kerül sor. Az építkezés során meghozott jó döntéssel elkerülhetjük az utólagos kéménybeépítés jelentős többletköltségeit és kényelmetlenségeit.
A kémény értékálló befektetés, növeli lakásunk használati- és forgalmi értékét!

FŰTÉS A HELYISÉG LEVEGŐJÉTŐL FÜGGETLENÜL

A korszerű, jól hőszigetelő és záró nyílászárók hozzájárulnak az épület energiahatékonyságához. Az egyre inkább légtömör lakóegységben működtetett páraelszívó, vagy szellőztetőrendszer könnyen léghiányt okozhat. Új építésű lakások esetében a nyílt égésterű fűtőkészülékek beépítése – a szabályozás oldaláról – jelentős korlátokba ütközik biztonságunk érdekében.
Rendszereink mindegyike alkalmas a fűtőkészülék által használt friss levegő biztosítására a kéményfejen keresztül, a szabadból. A fűtés így hatékony és biztonságos, életterünk egészséges marad. Válassza megoldásainkat a helyiség levegőjétől független fűtési módra, minden típusú tüzelőanyag esetében!

A KÉMÉNY KIVÁLASZTÁSA

Online szaktanácsadás a leier.hu-tól