Milyen építőanyagot válasszunk?

Milyen építőanyagot válasszunk?2022-01-27T14:09:32+01:00

HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉS: EPS VAGY KŐZETGYAPOT?

Sokak számára igen komoly dilemmát jelent, hogy a hazánkban két leggyakoribb hőszigetelő rendszer közül kiválassza a számára legmegfelelőbbet, ebben igyekszünk segítséget nyújtani a következő rövid írásunkban.

KERÁMIA VAGY BETON? MILYEN CSEREPET VÁLASSZUNK?

A kerámia- és betoncserép gyártók évtizedek óta komoly harcot folytatnak egymással. Olyannyira belemelegedtek, hogy néhány állítás – amelyet egymás „fejéhez vágtak” – mára beépült a köztudatba is. De igazak vajon ezek az állítások? Nézzük meg!

HOGYAN VÁLASSZUNK VAKOLATSZÍNT?

Egy építkezés során az egyik legkellemesebb érzés, mikor házunk végre színt kap. A vakolat színválasztásánál, érdemes megfontoltan dönteni, hiszen hosszú évekig kell „szeretnünk”. Nem biztos, hogy az épp aktuális színtrendeket kell követnünk. Egy homlokzatnál nem tehetjük meg olyan könnyedén

TÉRKŐ LERAKÁSI ÚTMUTATÓ

Szeretné a térkő lerakását saját maga megcsinálni? Semmi akadálya! Lépésről lépésre haladva leírjuk Önnek, hogyan kell haladnia, s a gyakran elkövetett hibákra is rávilágítunk.

HŐSZIGETELÉSI ÚTMUTATÓ

Egy falazat minősége döntő mértékben függ a beépített hő- és hangszigetelések kialakításától. Ezért mindenekelőtt a rendszer összetevői felelnek, de meghatározó jelentősége van a szakszerű tervezésnek és kivitelezésnek is. A hozzáértő tervezés során az adottságoknak megfelelő (alapfelület minősége  falazat szerkezete, összetétele) rétegrend kerül kialakításra. A megfelelő végeredmény eléréséhez fontos a tervekben, termékismertetőkben és kivitelezői előírásokban foglaltak betartása a kivitelezés során.

Cím

Go to Top